Mitä olisit aina halunnut tietää psykologiasta? – Kysy Psykologilta

On hauskaa huomata, miten psykologia ja psykologin ammatti herättää ihmisten mielissä aina paljon kysymyksiä – ja usein vahvojakin mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Jokaisella tuntuu olevan jonkinlainen mielipide psykologiasta ja psykologeista: toiset pitävät koko psykologian alaa ”kukkahattutätien” pehmoisena pullamössöpuheena, toiset taas näkevät psykologian oleeellisena osana ihmistieteitä ja tärkeässä roolissa ihmismielen ymmärtämisessä myös arjen tasolla. Sovelluskohteita on monia – aivan kuten mielipiteitäkin. Psykologit puolestaan leimataan ammattinsa puolesta milloin ajatustenlukijoiksi, milloin jatkuviksi ihmisten analysoijiksi tai arjen sankareiksi. Ehkä tässä on hitunen faktaakin?

Kysymättömiä kysymyksiä?

Suhtauduitpa sinä psykologiaan ja psykologeihin miten tahansa, varmaa on se, että myös sinä olet pohtinut psykologiaan liittyviä kysymyksiä ajoittain. Jokainen meistä nimittäin käsittelee psykologiaan liittyviä kysymyksiä omakohtaisten kokemusten pohjalta mielenmaisemaansa tutkaillessaan. Varmaa on myös se, että jokaisella meistä on psykologiaan ja mielen toimintaan liittyviä kysymyksiä, joita haluaisimme kysyä, mutta joiden esittämiseen emme ole löytäneet oikeaa väylää!

Siksipä ajattelimmekin Psykologiaa-sivuston ylläpitäjinä mahdollistaa teille sivuston lukijoille näiden kysymysten esittämisen: Millaisia kysymyksiä sinulla on psykologiaan liittyen? Mistä asioista haluaisit tietää enemmän? Minkälaisia asioita haluaisit oppia ja minkälaisista asioista olisit kiinnostunut lukemaan lisää?

Olemme kiinnostuneita kuulemaan teidän kysymyksiänne! Keräämme niiden pohjalta juttuaiheita tulevan kevään ja kesän ohjelmistoomme. Osaan kysymyksistä vastaamme myös suoraan tämän kirjoituksen kommenttiosiossa.

Kysy psykologilta, mita on psykologia

Kevään uudet postaussarjat

Tulevan kevään aikana käsittelemme Psykologiaa-sivuston teksteissä työpsykologiaa ja työelämää sekä hyvinvoinnin psykologiaa koskevia teemoja. Mistä aiheista sinä haluaisit näiden lisäksi lukea lisää? Kommentoi alle, laita viestiä yhteydenottolomakkeen kautta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info.psykologiaa (at) gmail.com

Parhain terveisin, Jaakko & Niina

Jaakko Sahimaa on Psykologiaa-sivuston ylläpitäjä. Hän työskentelee työterveyspsykologina Heltissä ja on kiinnostunut aktiivisesta vaikuttamisesta psykologian alalla ja yhteiskunnassa. Jaakkoa kiinnostaa etenkin kahden teeman edistäminen oman työnsä kautta: merkityksellisempi työelämä ja kestävämmät parisuhteet.

Niina Vähäaho on Psykologiaa-sivuston ylläpitäjä. Hän on maisterivaiheen psykologian opiskelija ja kirjoittaa psykologia- ja hyvinvointiblogia une petite life. Niinaa kiinnostaa etenkin tutkimukseen pohjaavien itsehoitomenetelmien ja psykologisen tiedon tuominen kaikkien ulottuville, sekä mielenterveyshäiriöihin liittyvän leimaantumisen vähentäminen.

Kuvat: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s